Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Informatica / “Uccle 1180 Ukkel”

“Uccle 1180 Ukkel”

Ukkel lanceert haar mobiele applicatie

Gratis beschikbaar via de Apple Store of de Play Store

In deze tijd waar iedereen met elkaar verbonden is, zet de gemeente Ukkel een nieuwe stap in haar moderniseringsproces: een eigen mobiele applicatie voor smartphones waarmee elke burger steeds en onmiddellijk kan beschikken over alle nodige informatie over de gemeente!

Het telefoonnummer van de Bevolkingsdienst, de prijs voor een identiteitskaart of geplande evenementen in Ukkel opzoeken, werken opvolgen, putten in de weg melden, meldingen krijgen wanneer een straat is afgesloten … Dit wordt allemaal mogelijk, waar u ook bent en op gelijk welk uur van de dag.

De mobiele applicatie beschikt over 9 functies:

- Mijn gemeente: het belangrijkste onderdeel vol nuttige en praktische informatie over de gemeentediensten die het vaakst in contact staan met de bevolking. U vindt er ook de leden van het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad met contactgegevens.

- Nieuws: hier vindt u alle nieuwtjes over de Ukkelse actualiteit.

- Agenda: mis geen enkel Ukkels evenement meer. De volledige gemeentelijke agenda vindt u nu ook in uw smartphone.

- Nuttige plaatsen: hier kan u zoeken op nuttige plaatsen in allerlei rubrieken (winkels, restaurants, culturele plaatsen, …). Alle nuttige plaatsen worden op uw scherm gerangschikt volgens hun nabijheid (de afstand tussen de plaats en uw locatie, op basis van gps-gegevens).

- Meldingen: hier krijgt u onmiddellijk informatie over nieuwe werven, geblokkeerde straten, niet te missen manifestaties, aangepaste uren, … U dient deze functie te activeren om hier gebruik van te maken.

- QR Scanner: dankzij QR-codes op interactieve stickers, aangebracht op nuttige plaatsen in de gemeente, zoals standbeelden, opmerkelijke bomen en monumentenezw, kunt u onmiddellijk meer informatie opvragen.

- Facebook: een link naar de officiële FB-pagina van de gemeente Ukkel.

- Noodgevallen: alle nuttige noodnummers: politie, brandweer, ambulance, gasreuk, elektriciteitsstoring, …

- Fix my street: deze optie stuurt u door naar de applicatie Fix my street om problemen in de openbare ruimte onmiddellijk te melden (omgereden paaltjes, defecte verkeerslichten, putten in de weg, storende aanplanting, …).

 

De lancering van deze mobiele applicatie is een nieuwe uitdaging voor ons bestuur. Onze eerste doelstelling is een direct contact met de eigen inwoners verzekeren en de toegang tot gemeentelijke informatie vergemakkelijken. Deze applicatie kan nog evolueren en we zullen hierbij rekening houden met uw opmerkingen en suggesties om de applicatie nog beter en interessanter voor u te maken. U kunt ons contacteren via de applicatie zelf of via de dienst Communicatie.

Onze mobiele applicatie “Uccle 1180 Ukkel” is gratis beschikbaar via de Apple Store of de Play Store naargelang uw toestel. U kan de applicatie ook downloaden via de QR-codes die voornamelijk in de gemeentegebouwen opgehangen zullen worden.

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« oktober 2019 »
oktober
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Agenda
Conferentiecyclus 2019 17-10-2019 20:00 - 23:00
TENTOONSTELLING - GASTON BERTRAND & DE KUNSTSCHILDERS VAN ZIJN ATELIER VAN SAINT-LUC 18-10-2019 - 03-11-2019 — Cultureel Centrum - Rodestraat, 47 en Kunstenhuis - Dekenijstraat, 102
Conferentie over Gaston Bertrand 24-10-2019 19:00 - 20:00 — Kunstenhuis Ukkel - Dekenijstraat, 102
Vaderlandslievende plechtigheden van 1 novembe 01-11-2019 09:15 - 13:00
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket