Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / De gemeente Ukkel heeft een scanauto aangeschaft om de parkeerzones beter te controleren

De gemeente Ukkel heeft een scanauto aangeschaft om de parkeerzones beter te controleren

Om het parkeerbeheer in woon- en handelswijken te verbeteren heeft de gemeente Ukkel, zoals de meeste Brusselse gemeenten, een scanauto aangeschaft. Dit nieuwe middel maakt het mogelijk om langparkeerders te bestrijden en de parkeerrotatie te verbeteren.

De geavanceerde scanauto garandeert een uiterst nauwkeurige geolocalisatie van motorvoertuigen, incl. tweewielers, en maakt het mogelijk bepaalde inbreuken of verkeersovertredingen op te sporen. De scanauto kan lopende acties bij een parkeerautomaat identificeren, nummerplaten herkennen die over een parkeerkaart beschikken en rekening houden met uitgevoerde betalingen via een gelijktijdige verbinding met de databanken van de parkeerkaartsoftware en parkeerautomaten.

Bij parkeercontroles door de scanauto wordt niet langer een parkeerticket onder de ruitenwisser van het voertuig geplaatst. In plaats daarvan wordt een kennisgeving van de retributie naar het adres van de overtreder gestuurd. Deze kennisgeving heeft dezelfde waarde als het parkeerticket en bevat dezelfde informatie.

Het gebruik van de scanauto maakt het optreden van onze stewards op het terrein echter niet overbodig. Er zijn nog teams te voet of met een voertuig die voertuigen controleren waarvan de parkeergeldigheid niet door de scanauto wordt herkend. In dat geval wordt er een parkeerticket onder de ruitenwisser geschoven.

We verzoeken u de geldende voorschriften te respecteren en herinneren u eraan dat de blauwe parkeerschijf slechts voor een maximale duur van 2 uur (niet-verlengbaar) op dezelfde plaats gebruikt mag worden.

Ter herinnering: er bestaan vrijstellingskaarten voor bewoners en professionelen. Voor meer info: http://www.ukkel.be/nl/bestuur/parkeren

De scanauto respecteert strikt de wetgeving rond privacy en beveiliging van persoonsgegevens.

Document acties