Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 668

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Deze 13de editie van het Kunstenaarsparcours zal dit jaar plaatsvinden tijdens de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in de gemeentes Ukkel, Linkebeek en Drogenbos.

 

Het Kunstenaarsparcours staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouden, tekenen, fotograferen, creatie van textiel en juwelen, design, boekbinden, video, bloemenkunst, ... Langs het parcours zal u installaties en optredens, lezingen en concerten, ateliers en animatie kunnen ontdekken.

Dit jaar brengen we een eerbetoon aan het kunstambacht. Er zal een bijzondere focus georganiseerd worden in la Ferme Rose maar alle kunstateliers van de drie gemeentes zullen bovendien onder de aandacht gebracht worden.

Wegens de onzekerheid door de gezondheidstoestand dit jaar vragen we om uw werken bij voorkeur buiten tentoon te stellen indien dit mogelijk is. Uw tuinen, binnenplaatsen en terrassen zijn beter geschikt om publiek te ontvangen en dit beperkt ook het risico. In de mate van het mogelijke zullen we de tentoonstelling van uw werken in de openbare ruimte ondersteunen. Als er gezondheidsmaatregelen nodig zouden zijn, rekenen we op iedereen om deze strikt toe te passen. We zullen desgevallend alle deelnemers helpen bij de opmaak van een specifiek protocol.

De doelstelling van het parcours is om in de eerste plaats kennis te kunnen maken met de kunstenaars van Ukkel, Linkebeek en Drogenbos en om ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek mogelijk te maken. Om eraan deel te nemen moet u in één van deze gemeentes uw atelier hebben, er studeren of werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan uitgenodigd worden om tentoon te stellen in een atelier of residentie samen met ukkelse artiesten.

Om deze nieuwe editie zo goed mogelijk te kunnen organiseren vragen we de geïnteresseerde kunstenaars om hun volledig in te schrijven (gegevens en foto van het werk) uiterlijk op 31 januari 2021.

Omwille van het grote aantal deelnemers aan het parcours en de vereiste tijd die nodig is om het programma en de brochure van het parcours samen te stellen, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om rekening te houden met formulieren die na deze termijn ingediend werden.

Indien meerdere kunstenaars op dezelfde plaats willen tentoonstellen, dient de gastheer één inschrijvingsformulier in te dienen met vermelding van alle deelnemers.

Deelnemen aan het Kunstenaarsparcours betekent dat uw tentoonstellingsplaats (atelier, woning, andere) gratis toegankelijk is voor het publiek. De Ukkelse deelnemers kunnen kiezen om één of twee weekends te openen maar de openingsuren kunnen niet gewijzigd worden (14 tot 19 uur).
Elke deelnemer kan ook activiteiten/animatie voorstellen in het kader van het Kunstenaarsparcours (lezingen, muzikale animatie, kunstinitiatie, …).

U zal later nog meer praktische informatie over dit evenement krijgen.De dienst Cultuur staat te uwer beschikking voor bijkomende inlichtingen (02/348.68.31 -  02/348.67.99 - cultuur@ukkel.brussels).

Deelnemingsvoorwaarden en praktische vragen >>>

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« april 2021 »
april
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Agenda
Schattenjachten "Totemus" 03-04-2021 - 03-04-2023 — Ukkel
Digitale eierjacht 03-04-2021 - 18-04-2021 — Ukkel
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket