Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Lezing: "COVID-19: Comment aborder le futur?"

Lezing: "COVID-19: Comment aborder le futur?"

Wanneer 29-09-2021 20:15 tot
29-10-2021 22:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

De gezondheidscrisis die we samen doormaken is nog niet achter de rug. De komst van een vaccin helpt ons het licht aan het einde van de tunnel te zien. Meer dan 70 % van onze bevolking heeft zich laten vaccineren, zich ervan bewust dat de algemene voordelen die van een massale vaccinatie tegen COVID-19 verwacht worden ruimschoots de bovenhand halen op de eventuele risico's. Om te vermijden dat de varianten ons in een 4e lockdown doen belanden, moeten we een vaccinatiegraad van 90 % van de bevolking bereiken. Enkel zo kunnen we de hygiënemaatregelen, het mondmasker, de social distancing, ... opheffen en onze rechten en vrijheden volledig terugvinden, die op dit moment zwaar op de proef gesteld worden. Rekening houdend met hun ervaring begeleiden de sprekers ons in de aanpak van de komende maanden. De lezing wordt gemodereerd door journaliste Hadja Lahbib.

De besproken thema's

"Een blik op de sleutelmomenten in het beheer van de COVID-19-crisis"

Door professor Emmanuel André, arts gespecialiseerd in microbiologie (KU Leuven) 

Om zo goed mogelijk om te gaan met de komst van een nieuw virus met een onvoldoende voorbereid gezondheidssysteem moest België een reeks belangrijke beslissingen nemen op basis van soms onvolledige wetenschappelijke evidentie, angst voor de leefbaarheid van de opgelegde maatregelen en keuzes van firma's die beïnvloed werden door onze emoties en percepties. Zonder te oordelen of te polemiseren, maar met een beetje afstand, komt professor Emmanuel André terug op deze belangrijke momenten. 

"Kinderen en COVID-19: uitdagingen uit het verleden en in de toekomst"

Door professor Dimitri Van Der Linden), arts gespecialiseerd in pediatrische infectiologie (UC Louvain), woordvoerder van de pediatrische taskforce COVID-19 en lid van de GEMS

Nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat, wat weten we momenteel over COVID-19 bij kinderen, over de impact van dit virus op hun gezondheid, maar ook op hun welzijn en rechten? Professor Dimitri Van Der Linden tracht de gedachtegangen te reconstrueren die geleid hebben tot de beslissingen voor kinderen en gemeenschappen. Hij haalt ook de uitdagingen van de vaccinatie van kinderen aan, alsook de gezondheidsmaatregelen die gedurende een onbepaalde periode nog gevolgen zullen hebben voor hen.

"Beheer van de crisis, welke plaats voor het menselijke in de vergelijking gezondheid-economie?"

Door Céline Nieuwenhuys, secretaris-generaal van de Federatie van Maatschappelijke Diensten (FdSS) en lid van de GEMS

In het eerste jaar van het beheer van de COVID-19-crisis heeft het enige tijd geduurd voordat de sociale en psychosociale kwesties aan bod kwamen in het publiek debat. Experten hebben vanaf de eerste rapporten een reeks aanbevelingen over deze thema's geformuleerd. Op het terrein zagen ook lokale en burgerinitiatieven het levenslicht. Céline Nieuwenhuys bespreekt de lessen en perspectieven voor de toekomst.

Wanneer? Woensdag 29 september 2021 om 20.15 uur.

Waar? In het Cultureel Centrum van Ukkel (Rodestraat 47).

Gratis toegang, maar reserveren is verplicht via www.ccu.be of via reservation@ccu.be of via 02/374.64.84.

De maatregelen in de strijd tegen COVID-19 zijn van toepassing.

Document acties