Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Mobiel containerpark vlakbij

Mobiel containerpark vlakbij

Op initiatief van de gemeente en Net Brussel staan er elke dag containers en een vrachtwagen van Proxy Chimik op een strategische locatie in de gemeente, zodat u uw huishoudelijk afval kunt afvoeren. Het mobiel containerpark is open van 9 tot 18 uur en aanvaardt tot 3 m³ grof huisvuil (meubels, huishoudtoestellen en multimediatoestellen, gereedschap, hard plastic, lampen en verlichting, verf, olie en batterijen, ...). Deze dienst is bestemd voor de Ukkelaars en is volledig gratis. Opgelet! Bouwafval (inclusief wastafels, spoelbakken, toiletten, enz.) en bloempotten in aardewerk of eterniet worden niet aanvaard.

Om te weten welk afval aanvaard wordt en voor de praktische details

Er staat op elke locatie ook een kledingcontainer van de vzw "Spullenhulp". U kunt er textiel in deponeren (kledij, schoenen samengebonden per paar, wasgoed, ...) in gesloten zakken van maximum 60 liter, zodat het net, droog en volledig blijft.

Wanneer en waar?

  • 06/09: Gemsstraat;
  • 07/09: Zwartebeekstraat (parking van het sportcomplex Neerstalle);
  • 08/09: Roze Hoevelaan;
  • 09/09: Sleutelbloemstraat (ingang via de Vanderkinderestraat);
  • 10/09: Sint-Jobsplein.

Aarzel niet om van uw bezoek aan het containerpark gebruik te maken om een vuilnisbak in hard plastic aan te schaffen. Als inwoner van onze gemeente wordt u immers vaak geconfronteerd met het probleem van vuilniszakken die opengescheurd worden door hongerige vossen, katten of kraaien. Het afval dat zo op de openbare weg terechtkomt is niet alleen een meer dan hinderlijk schouwspel, maar u bent bovendien verplicht om uw trottoir schoon te maken.

Om dit soort overlast te voorkomen, staat het agentschap Net Brussel het gebruik van vuilnisbakken in hard plastic toe, een trechtervormig model met een capaciteit van 80 liter waar een witte zak in past. Deze worden ter plaatse verkocht voor de prijs van € 10. Indien u niet naar het containerpark kunt komen, worden ze ook verkocht bij de dienst Reinheid (Stallestraat 160) tussen 8.30 en 14.30 uur.

Info: 02/376.30.27.

Document acties