Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Nieuwe editie van het "Voorjaar van de Reinheid"

Nieuwe editie van het "Voorjaar van de Reinheid"

Van 22 tot 28 maart organiseert de dienst Reinheid van Ukkel een nieuwe editie van het "Voorjaar van de reinheid". Dit initiatief - een onderdeel van het Reinheidsplan 2021-2024 - wil de bevolking sensibiliseren rond het behoud van de reinheid in de openbare ruimte en hen uitnodigen zich te mobiliseren om een bijdrage te leveren aan de reinheid van straten, wijken, groene ruimten … van de eigen gemeente. Deze manifestatie is eveneens de gelegenheid voor de Ukkelaars om "Reinheidspartner" te worden en gebruik te maken van de mobiele containerparken om afval te deponeren.

Gezinnen, vriendengroepen, sportclubs, wijkcomités, handelsverenigingen, scholen, jeugdbewegingen, particulieren … iedereen die zijn steentje wil bijdragen aan de openbare reinheid en het milieu is welkom. Oprapen van papier, peuken, blikjes, plastic zakjes en ander afval langs trottoirs en straten om ze weer proper te maken … de gemeente zorgt voor een schoonmaakset met een afvaltang, vuilzakken en wegwerphandschoenen ... Elke burger die het hele jaar door wenst mee te werken aan de verbetering van de reinheid binnen de openbare ruimte kan bovendien een "Reinheidspartner" worden. Eens ingeschreven zal de partner gratis wegwerphandschoenen, een afvaltang en een lidkaart ontvangen.

Om deel te nemen aan het "Voorjaar van de reinheid" of om "Reinheidspartner" te worden: 02/378.31.19 of reinheid@ukkel.brussels

Document acties