Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Oproep tot burgerinspraak voor de benaming van het nieuwe administratieve centrum van de gemeente Ukkel

Oproep tot burgerinspraak voor de benaming van het nieuwe administratieve centrum van de gemeente Ukkel

Zoals u weet zal de gemeente Ukkel binnen enkele maanden alle gemeentediensten centraliseren op een en dezelfde locatie op de hoek van de Stallestraat en de Gatti de Gamondstraat, met als voornaamste doelstelling de doeltreffendheid van de dienstverlening aan de burgers verbeteren. Deze nieuwe locatie past in het kader van de moderniseringsdynamiek van het gemeentebestuur. Daarom wil het college van burgemeester en schepenen haar een eigen identiteit geven door haar een naam toe te wijzen die haar bestemming weerspiegelt. Het is ook een manier om ze te onderscheiden van het gemeentehuis, een symbolisch en historisch gebouw van de gemeente bestemd voor recepties en huwelijken.

De gemeente lanceert bijgevolg een ideeënoproep om haar nieuw administratief centrum een naam te geven en nodigt alle Ukkelaars uit om hun verbeelding en creativiteit de vrije loop te laten. De voorgestelde namen (maximum 3/inwoner) moeten gemakkelijk door iedereen onthouden kunnen worden en aangepast kunnen worden in het Frans.

U kunt uw voorstellen op drie manieren indienen:

- Via e-mail naar communicatie@ukkel.brussels, met als onderwerp "Naam gebouw Ukkel"

- Via het online inspraakplatform https://uccle.monopinion.belgium.be/

- Via een papieren versie (met vermelding van uw naam, voornaam en adres*), te deponeren in een van de stembussen vlakbij de ingang van de gemeentegebouwen (gemeentehuis Jean Vander Elstplein 29, Zaal 1180 Robert Scottstraat 14, gebouw Beeckmanstraat 87, gebouwen Auguste Dansestraat 3 & 25, gebouw dienst Reinheid Stallestraat 160, gebouw Victor Gambierstraat 21 en gebouw Groendienst Paul Stroobantlaan 41).

Alle voorstellen kunnen eventueel verduidelijkt worden met een woordje uitleg en moeten ingediend worden voor 31 januari 2021.

Deelnemen aan dit burgerinitiatief is een mooie kans om actief betrokken te zijn bij het leven in de gemeente, om de geschiedenis van de gemeente te markeren en om bij te dragen aan haar uitstraling buiten Ukkel. 

Aan de slag!

* De persoonsgegevens worden uitsluitend in het kader van dit project gebruikt.

Document acties