Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Poëzie overspoelt de Ukkelse openbare ruimte

Poëzie overspoelt de Ukkelse openbare ruimte

De komst van de lente is ook het startschot van een nieuw origineel initiatief, dat literaire creaties koppelt aan de openbare ruimte. Dit initiatief van de dienst Cultuur van de gemeente Ukkel in samenwerking met de Midis de la Poésie, "Ukkel in poëzie" genaamd, is een mooie gelegenheid voor poëzieliefhebbers en beginnelingen om op het volledige Ukkelse grondgebied te genieten van boodschappen die u doen glimlachen, tot nadenken stemmen, uitnodigen om in gesprek te gaan, te dromen en deel te nemen. Te ontdekken in maart, april en mei.

Nieuwe poëtische creaties van beroemde hedendaagse auteurs zoals Carl Norac (dichter des vaderlands van België), teksten uit het repertoire van drie Ukkelse dichters (Marie-Claire Orbaix, Jan Van Nijlen, Philippe Robert-Jones), teksten gevormd tijdens begeleide workshops in kleuterscholen, takenscholen of rusthuizen, ... In totaal werden ongeveer twintig dichters geselecteerd om de voorbijgangers te verrassen op het trottoir, aan een MIVB-halte, in de vitrine van een handelszaak, op het hek van een park of een ongebruikelijke plek zoals de begraafplaats van de Dieweg, ... en niet te vergeten de haiku-bladwijzers in een boek uit de boekenwinkel of uit de bibliotheek. Deze poëtische reis wordt aangeduid door het logo "Ukkel in poëzie" en wil door zijn aanpak onverwacht, inspirerend, cultureel, artistiek, participatief en voor iedereen toegankelijk zijn.

Er zullen een Poëtheek en een slotavond van “Ukkel in poëzie” geprogrammeerd worden zodra de gezondheidssituatie het toelaat.

Document acties