Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 670

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Ukkel opent een Velotheek

Ukkel opent een Velotheek

Vanaf zaterdag 11 juli 2020, van 10 tot 12 uur, biedt de Velotheek gezinnen maandelijks de mogelijkheid om kinderfietsen (van 2 tot 12 jaar) in perfecte staat te ontlenen tegen het bescheiden tarief van € 20 per jaar (+ € 20 waarborg, die terugbetaald wordt bij het terugbrengen van de fiets in goede staat). Huren in plaats van kopen: voordelig en duurzaam.

De Velotheek van Ukkel bevindt zich in het recreatiecentrum voor senioren Wolvendael, in de Paul Stroobantlaan 43. De kinderen kunnen de fietsen ter plaatse testen voordat ze hun keuze maken. Een fiets ontlenen gebeurt door een eenvoudig huurcontract te ondertekenen. Elke gebruiker is tijdens de huurperiode verantwoordelijk voor het onderhoud van de fiets en eventuele kleine herstellingen.

Zin om een fiets te huren voor uw kind? Voor de lancering is de Velotheek enkel op afspraak open wegens de anti-Covid-19-maatregelen.

Zin om vrijwilliger te worden in de Velotheek? Vervoeg het team en help mee met verschillende taken: onthaal, uitlenen/terugbrengen en onderhoud van de fietsen, communicatie.

Voor afspraken om fietsen te huren of zich aan te bieden als vrijwilliger: fietsbiebukkel@gmail.com of via SMS (0479/33.97.77).

Document acties