Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Ukkelse Staten-Generaal

Ukkelse Staten-Generaal

Samen bouwen aan het Ukkel van morgen!

Dankzij de Staten-Generaal kunt u uw prioriteiten voor de gemeente Ukkel naar voren brengen op basis van de meestbesproken onderwerpen tijdens de kringgesprekken van de negen burgerontmoetingen in de wijken die in 2019/2020 georganiseerd werden. Verbetering van de leefomgeving, rekening houden met de sociale en milieu-uitdagingen, de gemeente nieuw leven inblazen, samenleven, veiligheid, burgerschap, mobiliteit, school, enz. U krijgt de kans om dieper in te gaan op de onderwerpen waaraan u wilt werken en waarvoor u concrete actiepistes uitdenkt en voorstelt die zo goed mogelijk beantwoorden aan uw verwachtingen. De gemeente verbindt zich ertoe de geselecteerde voorstellen in haar actieplan op te nemen. Burgers, actoren van het lokale leven, verenigingen, ambtenaars, politieke mandatarissen, ... iedereen wordt uitgenodigd om aan dit moment van lokale democratie deel te nemen om uw ideeën te delen en erover te discussiëren.

Hoe deelnemen? Heel eenvoudig!

Schrijf u in voor een of meerdere van de vier avonden, die gelijktijdig face-to-face en online verlopen. Inschrijven kan:

De vier niet te missen avonden

  • Dinsdag 21 september 2021: voorstelling van het proces en eerste uitwisselingen over de behoeften van de gemeente.
  • Dinsdag 28 september 2021: formuleren van de prioritaire problematieken en eerste ideeën.
  • Dinsdag 5 oktober 2021: uitwisselingen met gemeenteambtenaars en vertegenwoordigers van het lokale verenigingsleven en bedenken van concrete oplossingen.
  • Dinsdag 12 oktober 2021: keuze van de prioritaire concrete oplossingen, voorstelling, dialoog tussen burgers en politici.

De avonden duren van 18.30 tot 21.00 uur. De avonden met fysieke aanwezigheid* vinden plaats in het gemeentehuis (Jean Vander Elstplein 29). Er worden versnaperingen voorzien voor de deelnemers.

Info: 02/348.67.87 of burgerinspraak@ukkel.brussels

* De voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen COVID-19 zijn van toepassing.

Het agentschap Particitiz en 20 moderatoren zullen elke avond aanwezig zijn om de debatten en uitwisselingen in goede banen te leiden en om u te helpen uw beste voorstellen te formuleren. Wij rekenen op u!

 

Document acties